ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ειδικά και αποκλειστικά για το σχολικό έτος 2020-21 ορίζεται ως ημερομηνία έναρξης μαθημάτων στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης η 14 Σεπτεμβρίου 2020. Το πρώτο τρίμηνο αρχίζει στις 14.09.2020 και λήγει στις 10.12.2020.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ, ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2020-21

Για δεύτερη χρονιά, στο σχολείο μας θα λειτουργήσει Ολοήμερο Πρόγραμμα.
Οι μαθητές/-τριες για τρεις επιπλέον ώρες, πέραν του υποχρεωτικού προγράμματος διδασκαλίας, θα υποστηρίζονται στη Διατροφική Αγωγή, στη Μελέτη-Προετοιμασία και σε ένα ακόμη Διδακτικό Αντικείμενο-Δραστηριότητα, μέχρι τις 16:00 μ.μ.

Επίσημη ενημέρωση για τον κορονοϊό:

Πηγή ψηφιακής ενημέρωσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. που θα συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες για την ασφαλή επιστροφή στις εκπαιδευτικές δομές. Οδηγίες για εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μαθητές, απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις, σχετικούς συνδέσμους, υπουργικές αποφάσεις, οδηγίες του ΕΟΔΥ αλλά και άλλες ενέργειες και δράσεις του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού:

Μαθαίνουμε Ασφαλείς

Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας:

https://eody.gov.gr/

Υπουργείο Υγείας:

https://www.moh.gov.gr/

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας:

https://www.who.int/

 

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του Σχολείου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Νάουσας.

Καλή πλοήγηση!

Η ιστοσελίδα αυτή προέκυψε από την ανάγκη μας για επικοινωνία με την ευρύτερη κοινωνία με τρόπο που να συμβαδίζει με τη σύγχρονη εποχή.

Είναι μια βάση για να γνωρίσετε τους χώρους μας, το εκπαιδευτικό μας έργο (καινοτόμα προγράμματα, δράσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις, τμήματα ειδικών θεραπειών από το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, τμήματα-τάξεις δύο ταχυτήτων), τα μικρά ή μεγάλα βήματα των παιδιών μας προς γνωστική, ψυχο-συναισθηματική, γλωσσική, κοινωνική ανάπτυξη, αυτόνομη διαβίωση, κοινωνική αποδοχή και ενσωμάτωση.

Ελπίζουμε να αποτελέσουμε αφορμή για να δείτε την ειδική αγωγή όπως πραγματικά είναι και όλοι μαζί να εστιάσουμε στον στόχο που είναι το κάθε παιδί και οι ατομικές του ιδιαιτερότητες και ανάγκες.

Ας μην ξεχνάμε ότι η βασικότερη παράμετρος για την επιλογή ενός στόχου είναι να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο του παιδιού και να γεμίζει τη ζωή του με ευτυχία. Οι νέες λέξεις, οι νέες ιδέες, οι νέες τεχνικές, τα νέα προγράμματα είναι κενά αν δεν πλαισιώνουν ουσιαστικά τη ζωή που ζει τώρα, κάθε μέρα.

Με έντονο το συναίσθημα ευθύνης που φέρουμε για το κάθε παιδί ας εργαστούμε όλοι μαζί εκπαιδευτές - γονείς - ευρύτερη κοινωνία για να το βοηθήσουμε να ενταχθεί σε έναν κόσμο που του φαίνεται περίεργος, δύσκολος, ξένος.

Το σχολείο μας είναι πάντα ανοιχτό σε οποιοδήποτε αίτημα ή πρότασή σας.

Γεωγραφικά Όρια Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Νάουσας:

Οι σχολικές μονάδες του Δήμου Νάουσας.